Online Bootcamp BVT  


Start 8 mei 2020


Nu met 50% Try-out korting!

Hier leer je hoe je met toegepaste breinkennis je off- én online trainingen véél uitdagender, gevarieerder en speelser maakt met als gevolg: meer motivatie, impact en plezier!

 

    Man wordt blij van breinvriendelijke training

Ben jij zo’n trainer of docent die vanuit enthousiasme soms iets te veel aan het ‘zenden’ is?

Dit is altijd al een gevaar, maar zeker als je online traint. Natuurlijk, jij hebt nuttige kennis die je trainees niet hebben en je denkt ‘ik moet het ze vertellen!’ Maar helaas werkt dit niet, want je trainees raken overladen, worden passief of haken af. En online heb je dat vaak niet eens in de gaten!

Of misschien herken je dit:

 • Heb je het gevoel dat je online trainingen dynamischer, innovatiever, leuker kunnen?
 • Mis je soms betrokkenheid of motivatie bij je deelnemers?
 • Voel je je weleens onzeker vooraf of tijdens een online training?
 • Raak je weleens uit balans door kritische deelnemers? Of mensen met ‘weerstand’?
 • Besef je dat interactie via Zoom, Teams of Webex lastiger is en wil je die toch optimaal stimuleren?
 • Heb je gebrek aan inspiratie, creativiteit of is de vonk weg?

Het mogelijke gevolg? Slechte evaluaties… klanten kwijtraken… stress... afname van werkplezier… niet uit de verf komen… opbranden…  achterop raken… Dit wil je niet!

En het is onnodig en doodzonde, want het kan zo veel leuker en makkelijker. En het mooie is: de vaardigheden en principes die je gaat leren werken net zo goed online als live face2face. Kortom: je zult hier de rest van je leven plezier van hebben, wat de omstandigheden ook zijn!

salespage-afb-3  salespage-afb-2  salespage-afb-1

Wat ga je dan leren?

Na afloop ga je vol zelfvertrouwen trainingen faciliteren via Zoom, Webex of een andere service. Je (online) trainingen worden veel interactiever, speelser, gevarieerder en uitdagender qua ontwerp en uitvoering. Je kent talloze nieuwe tools en werkvormen, je zendtijd wordt korter en boeiender en je laat je deelnemers veel meer zelf ontdekken, ervaren, oefenen en creëren!

 • Je snapt wat neuro-plasticiteit werkelijk betekent voor jou en je trainees
 • Je weet hoe je meerdere zintuigen kunt ‘aanraken’, óók als je via Zoom traint
 • Je zult je trainees vaker verrassen met nieuwe & originele werkvormen
 • Je kunt je trainees gemakkelijker boeien en betrekken bij jouw boodschap
 • Je gaat meer denken in 'trajecten' en 'leerrendement' dan in losse trainingsdagen
 • Je weet hoe je muziek, humor en filmfragmenten effectief kunt inzetten!
 • Je zult een groei-mindset ontwikkelen en weet hoe je die bij je trainees kunt triggeren
 • Je zult in staat zijn om actuele kennis over het brein toe te passen op je online trainingsontwerp
 • Je gaat je eigen veerkracht en persoonlijke effectiviteit vergroten
 • Je kunt het woord ‘weerstand’ schrappen uit je woordenboek!

Tenslotte ontvang je als bonus een E-book met ruim 60 breinvriendelijke werkvormen.


Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor trainers, docenten en teamcoaches met een gezonde dosis lef en een open mind. Wanneer heb je voldoende ervaring? Als je minstens een jaar met een zekere regelmaat voor groepen staat en daarin doelgerichte leerprocessen begeleidt, dan kun je zeker meedoen. Maar ook als je al jaren traint zul je heel veel nieuwe, nuttige dingen leren. Zelfs voor een trainster met meer dan 30 jaar ervaring ging een nieuwe wereld open!

NB: Je hoeft nog geen ervaring te hebben met trainen via Zoom, Webex of een andere tool. Tijdens deze Bootcamp zal de nadruk niet zozeer liggen op de technische kanten van dergelijke tools, maar daar zit ook niet de grootste uitdaging. Indien gewenst kan ik je wel op weg helpen naar gratis manieren om de technische aspecten van bijv. Zoom eigen te maken.

Is de training ook geschikt voor docenten? Ja, met name als je les geeft aan 12+. Natuurlijk is breindidactiek ook zeer geschikt voor kinderen onder de 12, maar daar richt deze training zich niet op.

salespage-afb-4salespage-afb-5    salespage-afb-6    salespage-afb-7    salespage-afb-8


Inhoud van de online training 

Meteen na inschrijving krijg je toegang tot de 8 modules van de online training (die je ook los kunt volgen) t.w.v. € 497,-. De Bootcamp voegt daar 5 Live sessies aan toe: één Kick-off & kennismaking (1,5 uur) en vier Live, zeer interactieve sessies (4 x 3 uur). De live sessies zullen plaatsvinden via Zoom of Webex. (Zoom is het bekendst, ook voor mijzelf, maar Webex is veiliger, dus op dit moment overweeg ik om over te stappen)

Hieronder zie je eerst de inhoud van de 8 modules en daarna de opbouw van het Bootcamp BVT Traject.  Zo heb je de ideale mix van live en online leren en zorgen we voor de uitdaging, de herhaling en de variatie die je brein nodig heeft!

Module 1: Het hoe, wat en waarom van brein-
vriendelijk Trainen

Module 5:
Breinvriendelijk
werkvormen

tektsdf

Module 2:
De gebruiksaanwijzing
van ons brein

Module 6:
Breinvriendelijk
begeleiden

tektsdf

Module 3:
Breinvriendelijk
ontwerpen

Module 7:
In je kracht
als trainer

tektsdf

Module 4:
Breinvriendelijk
presenteren
.

Module 8:
Breinvriendelijk
beïnvloeden

NB: alleen al met module 8 verdien je gegarandeerd je investering terug door een toename in je omzet!

Opbouw van dit unieke traject

Metéén na inschrijving kun je al starten! Na inschrijving krijg je meteen toegang tot alle modules en kun je al gaan beginnen met leren & ontdekken.

Werktijden: de kennismaking op 8 mei is van 10.00 - 11.30 en de vier live sessies erna zijn van: 9.00 – 12.00 uur. Na afloop van elke sessie ben ik nog een half uur beschikbaar voor vragen. We ontmoeten elkaar via Zoom of Webex. (Ik heb de meeste ervaring met Zoom, maar overweeg nu over te stappen op Webex, o.a. omdat organisaties dat van me vragen. Webex lijkt erg op Zoom, is even betaalbaar, maar is veiliger)

8 mei 2020 - Kick-off en kennismaking. Je leert meteen al enkele leuke, interactieve werkvormen. Je leert de andere deelnemers kennen en we bouwen een prettig en effectief leerklimaat op. Uiteraard kun je al je vragen stellen.

Tussentijds volg je zelfstandig en in je eigen tijd module 1 tot en met 4. Daarbij wordt je eerst ingewijd in de geheimen van BVT en in module 4 leer je hoe je breinvriendelijk(er) kunt presenteren.

22 mei - Live Sessie 1: Breinvriendelijk presenteren. Je geeft zelf via Zoom een korte breinvriendelijke presentatie aan de groep over een onderwerp naar keuze.

Tussentijds volg je module 5: Breinvriendelijke werkvormen

5 juni – Live Sessie 2: Breinvriendelijke online werkvormen. Je gaat diverse online werkvormen ervaren en er zelf één faciliteren (als je wilt).

Tussentijds volg je module 6: Breinvriendelijk begeleiden.

19 juni – Live Sessie 3: Omgaan met weerstand. Je gaat oefenen met diverse vaardigheden, afkomstig uit Motiverende en Oplossingsgerichte gespreksvoering, die maken dat deelnemers weer in contact komen met hun zelfvertrouwen en hun intrinsieke verlangen naar groei en ontwikkeling.

Tussentijds volg je module 7: In je kracht als trainer!

3 juli – Live Sessie 4: In je kracht als trainer. Je gaat ontdekken hoe je dagelijks kunt groeien in veerkracht, moed en commitment en hoe je steeds meer de beste trainer wordt die je in je hebt!

Na afloop: Je volgt Bonusmodule 8 (Breinvriendelijk beïnvloeden) en gaat trainingen geven zoals nooit tevoren! Je probeert tijdens elke training of workshop die je geeft minstens één nieuw idee uit en zo ga je blijvend groeien en leren als een malle!

Mocht je dat willen dan kun je me altijd nog invliegen voor een coachgesprek, feedback op je trainingsontwerp of op de opname van een training.

Over de trainer

Mijn eerste trainingen gaf ik aan ex-gedetineerden die verplicht moesten deelnemen… Je kunt je voorstellen dat het vergroten van motivatie en betrokkenheid van begin af aan mijn aandacht had. Intuïtief deed ik toen al dingen die zeer breinvriendelijk waren alleen wist ik dat toen nog niet. Na 5 jaar met deze bijzondere doelgroep te hebben gewerkt, heb ik in het reclasseringsveld ruim 10 jaar lang trainers opgeleid, gecoacht en supervisie verleend. Geloof me: er is geen trainersprobleem dat ik nog niet gehoord of gezien heb...

Sinds 2010 ben ik actief als zelfstandig trainer in o.a. motiverende en oplossingsgerichte gespreksvoering en in diezelfde periode ben ik me steeds meer gaan verdiepen in breindidactiek. Toen ik merkte hoeveel profijt ik hiervan had en hoeveel typische ‘trainers-problemen’ je hiermee kunt voorkomen of oplossen, besloot ik deze kennis niet langer voor mezelf te houden.

Toen de Corona-crisis kwam leerde ik pas echt de kracht van Breinvriendelijk Trainen kennen. Ik moest namelijk in no time klassikale trainingen vertalen naar trainen via Zoom. Hoewel ik dit best spannend vond had ik geen keus. Maar na de eerste dag training merkte ik al dat ik door Zoom en andere tools slim te combineren ik een leertraject kon faciliteren dat minstens zo leerzaam was als klassikale trainingen, met zeer tevreden deelnemers als resultaat.

Zo schreef trainer en educatief ontwikkelaar Peter Munneke het volgende op LinkedIn: "Motiverende Gespreksvoering. Bij uitstek iets wat je ‘live’ moet leren zou je zeggen. Maar toch... Sergio van der Pluijm en Miranda Bok hebben het voor elkaar gekregen om online een toptraining te verzorgen! Mooie afwisseling van theorie en praktijk en dus ook echt oefenen met elkaar! Op afstand en toch dichtbij. Vandaag afgerond vanuit mijn eigen epische centrum!"

PS: als je me zou kennen, dan zou je weten dat ik niets achter houd. Twijfel dus niet langer en kom plezierig putten uit mijn schat aan kennis en ervaring! Mocht je na de eerste sessie niet tevreden zijn, dan krijg je gewoon je geld terug.